اطلاع رسانی دقیق و شفاف در جامعه عامل مهمی در پیشگیری از بیماری ایدز است
متخصص بیماری های عفونی و پزشک معتمد مرکز آموزشی درمانی رازی در روز جهانی مبارزه با ایدز ، اطلاع رسانی دقیق و شفاف در جامعه را عامل مهمی در پیشگیری از ایدز عنوان کرد.
متخصص بیماری های عفونی و پزشک معتمد مرکز آموزشی درمانی رازی در روز جهانی مبارزه با ایدز ، اطلاع رسانی دقیق و شفاف در جامعه را عامل مهمی در پیشگیری از ایدز عنوان کرد.
همزمان با فرا رسیدن روز جهانی ایدز، دکتر سنبل طارمیان- متخصص بیماری های عفونی مرکز آموزشی درمانی رازی طی گفت و گوی اختصاصی با روابط عمومی بیمارستان رازی گفت: اطلاع رسانی دقیق و شفاف در جامعه عامل مهمی در پیشگیری از بیماری ایدز است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان راه عمده انتقال ویروس ایدز از طریق برقراری تماس جنسی با فرد مبتلا است و در سطح جهانی بین مردان هم جنس باز نیز می تواند منتقل شود.
دکترطارمیان با بیان اینکه استفاده از سرنگ مشترک بین معتادان تزریقی از دیگر راه های انتقال ویروس ایدز است ، خاطرنشان کرد:یک فرد معتاد مبتلا به بیماری ایدز از طریق سرنگ مشترک می تواند افراد دیگری را نیز به این ویروس مبتلا کند.
وی تصریح کرد:انتقال از مادر به نوزاد در حین زایمان یا دوران بارداری نیز از دیگر راه های انتقال ایدز می باشد.
پزشک متخصص بیماری های عفونی با تاکید بر اینکه بیماری ایدز از طریق اهدای خون قابل انتقال نمی باشد ، اذعان داشت :با توجه به اینکه خون های اهدایی در سازمان انتقال خون از لحاظ وجود چندبیماری از جمله ایدز مورد بررسی قرار می گیرند امکان ابتلا از طریق خون هایی که از سازمان انتقال خون تهیه شده اند بسیار ضعیف است اما خالکوبی با وسایل غیر بهداشتی و در مراکز غیر مجاز خطر انتقال ویروس ایدز به دیگران را به همراه دارد .
وی گفت:ویروس ایدز از طریق ارتباط های معمول روزانه مثل دست دادن ، استفاده از سرویس های بهداشتی مشترک ، استخر ، ظروف غذا خوری ، بوسیدن ، سرفه ، عطسه ، اشک ، عرق ، ادرار و مدفوع قابل انتقال نمی باشد.
دکتر طارمیان با اشاره به وجود ضایعات جلدی یا مخاطی همراه با خونروی در بدن فرد مبتلا خاطرنشان کرد:در این حالت امکان انتقال ویروس ایدز وجود دارد ، ویروس ایدز در خارج از بدن مدت کوتاهی می تواند فعال بماند در صورتیکه ترشح خشک شده باشد امکان انتقال ویروس بسیار ضعیف خواهد بود .
وی در خصوص تشخیص ویروس ایدز خاطرنشان کرد:تشخیص ایدز به روش آزمایشگاهی بصورت رایگان درمراکز کلینیک مثلثی مربوط به وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی انجام می شود و هر فردی به هردلیلی که نیاز به مشاوره در رابطه با احتمال ابتلا به ایدز یا انجام آموزش های مربوطه داشته باشد می تواند در ساعات اداری به این مراکز در سطح شهر مراجعه کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد:بیمار در صورت ابتلا به طور معمول از نظر بالینی نشانه های مشخص که نشان دهنده ابتلای وی به این بیماری را به طور خاص داشته باشد ، ندارد اما بروز علایم یا ظاهر نشدن هر علامت هم ارزشی در این رابطه ندارد ولی اگر فرد رفتار پرخطری داشته باشد عمدتا بر همان اساس می تواند جهت ارزیابی به مراکز یادشده مراجعه نماید.
وی گفت : در صورت تایید تشخیص ، درمان در کشور ما بصورت تجویز داروهای خاص ضد این ویروس بصورت رایگان صورت می گیرد که تا آخر عمر و زیر نظر مراکز مذکور انجام می شود.
دکترطارمیان متذکرشد:درمان ویروس ایدز در حال حاضر مانند سایر کشورهای دنیا با بهبود و درمان کامل همراه نیست اما سیر بیماری را کند می کند .
وی تصریح کرد:برحسب پژوهش های جهانی تولید داروهای جدید جهت درمان کامل در دست بررسی است ضمن آنکه با مصرف داروهای موجود حتی با پاسخ درمانی رضایت بخش نیز امکان انتقال به قوت خود باقی است .
دکترطارمیان با تاکید بر اینکه ویروس ایدز برحسب راه های انتقال عمدتا افراد جوان و نوجوان را هدف می گیرد ، خاطر نشان کرد:اطلاع رسانی شفاف و دقیق در خصوص شناخت و چگونگی پیشگیری از این بیماری در این گروه ها حایز اهمیت است و همکاری سازمان هایی مانند وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی با آموزش و پروش در پیشگیری ازاین بیماری مثمر ثمر خواهد بود.
گفتنی است: به مناسبت اول دسامبرمصادف با 10 آذر روز جهانی مبارزه با ایدز در کلینیک فوق تخصصی رازی و بخش های بیمارستان آموزش هایی در خصوص شناخت و مبارزه با بیماری ایدز انجام شد و بیش از یکصد تن این آموزش ها بهره مند شدند./ح
نظر دهید