رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر اعلام کرد:
تاثیر ۹۰ درصدی دز یادآور در کاهش بستریهای کرونا/ خلاءهای واکسیناسیون باید پر شوند
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر با اعلام اینکه تزریق دز یادآور در کاهش مرگ و میر کرونا تاثیر ۸۰ تا ۹۰ درصدی دارد، گفت: برای مهار واریانتهای نوپدید کرونا فعلاً راهی جز پر کردن خلاءهای واکسیناسیون نداریم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به نقل از وبدا، دکتر محمد مهدی گویا با بیان این مطلب در کارگاه آموزشی معاونان بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور در هتل قلب تهران ، گفت: متاسفانه واریانت های جدید موجب افزایش سرایت بیماری، افزایش ظرفیت فرار ویروس از سیستم ایمنی، کاهش میزان آنتی بادی و افزایش ابتلای مجدد افراد شده و شاهدیم که ۶ هفته است که در سراسر دنیا موارد ابتلا و متعاقب آن مرگ و میر کرونا افزایش قابل توجهی یافته است.
وی افزود: دلیل اصلی افزایش ابتلا و مرگها این است که جهان انتظار نداشت کرونا در این فصل شروع مجدد داشته باشد و همه خود را پاییز و زمستان آماده کرده بودند. بنابراین احتمالاً پاییز و زمستان سختی در پیش خواهیم داشت. حتی کشور امارات که ادعای پوشش ۱۰۰ درصدی واکسیناسیون داشت دچار جهش ویروس و همهگیری شد.
دکتر گویا با تاکید بر اینکه از دانشگاههای علوم پزشکی میخواهیم نظام مراقبت سندرومیک را در مراسم اربعین جدی بگیرند، گفت: هفته گذشته ۱۴۷۱ مورد و این هفته ۴۱۱۹ مورد بستری کرونا در کشور داشتهایم. مرگها نیز از ۱۸ به ۴۰ و در این هفته به ۶۹ مورد رسید. در استانهای یزد، خراسان جنوبی، مازندران، کرمان، قم و هرمزگان شرایط سخت تر است.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر با اعلام اینکه نرخ رشد بستری ها در تهران از ۱۰۸ به ۲۲۲ درصد و در البرز از ۱۰۶ به ۲۴۲ درصد رسیده است، اظهار داشت: در ۵ استان تهران، البرز، گیلان، بوشهر و کرمان روند و شدت بستری ها ارزیابی شد که نشان داد اثربخشی واکسیناسیون در مهار کرونا و کاهش ابتلا و مرگها بسیار مثبت بوده است. الان کارآمدترین سلاح ما واکسیناسیون است.
دکتر گویا بیان کرد: موارد افزایش در سالمندان رو به تشدید و تزاید است و جمعیت بالای ۶۰ سال کشور نیاز به توجه بیشتر دارند. باید به نسبت میزان این جمعیت و نیز قشر بیماران خاص در هر استان، تزریق دز یادآور افزایش یابد. همچنین از سهل انگاری در رعایت پروتکل های بهداشتی باید جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: درباره آینده کرونا و سویههای آن هیچ اظهار نظر علمی و دقیقی نمی توان کرد. فقط روش های درمان جدید سرپایی مطرح شده که در مرحله تحقیق است. بنابراین باید به طور مرتب در استانها ارزیابی خطر بیماری انجام شود، تاب آوری نظام سلامت ارتقا یابد و در روشهای اطلاع رسانی و جلب مشارکت مردمی اصلاح صورت پذیرد.
نظر دهید