وقوع پانزدهمین مورد اهدای اعضای پیوندی و سومین انتقال سریع قلب به تهران در استان گیلان و در مرکز آموزشی درمانی رازی رشت
پانزدهمین مورد اهدای اعضای پیوندی و همزمان سومین انتقال سریع قلب به تهران در سال جاری در استان گیلان و در مرکز آموزشی درمانی رازی رشت به وقوع پیوست.
به گزارش روابط عمومی مرکز دانشگاهی رازی روز چهارشنبه مورخ ۱۷ شهریور ماه ۱۴۰۰ پانزدهمین مورد اهدای عضو گیلان و سومین انتقال قلب به تهران در سال جاری از آغاز تا کنون رخ داد.
در این راستا قلب خانم نسرین فیضی ، نام آور ۲۸ ساله گیلانی، ساکن صومعه سرا که بر اثر سانحه تصادف دچار مرگ مغزی شده بود، با رضایت خانواده ایثارگرش، به تهران انتقال یافت.
قلب این جوان صومعه سرایی، پس از فراهمآوری در مرکز آموزشی ودرمانی رازی رشت، به همراه تیم پزشکی با همکاری سازمان اورژانس کشور و از طریق مرکز فوریت های ۱۱۵ گیلان در سریعترین زمان ممکن (حدود یک ساعت) به فرودگاه رشت منتقل و با پرواز جت به بیمارستان امام خمینی(ره) تهران ارسال شد.
براساس این گزارش ، با هماهنگی اورژانس تهران، تیم عملیات انتقال قلب با بالگرد به بیمارستان امام خمینی(ره) عزیمت کرد و قلب این نام آور گیلانی را برای پیوند در اختیار تیم پزشکی این مرکز درمانی قرار دادند تا نجات بخش بیمار نیازمند باشد.
این گزارش حاکی است ، دو کلیه این نام آور گیلانی، به مردی ۴۲ ساله و نوجوانی ۱۹ ساله و کبد وی نیز برای پیوند به بیمار ۵۹ ساله در بیمارستان رازی رشت پیوند شد.
این مهم، با تکیه بر توانمندی تیمهای درمانی و با مدیریت و هدایت مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت، سازمان اورژانس کشور، اورژانس هوایی کشور و تیمهای فراهم آوری اعضای پیوندی گیلان و بیمارستانهای امام خمینی(ره) تهران ، به انجام رسید.
گفتنی است؛ هر فرد مرگ مغزی میتواند با اهدای اعضای خود جان ۱تا ۸ نفر را به صورت مستقیم از مرگ نجات داده و ۵۳ نفر را از معلولیت رهایی دهد. در ایران، سالانه حدود ۵ تا ۸ هزار نفر، جان خود را با مرگ مغزی از دست میدهند که نیمی از آنان یعنی حدود ۳هزار نفر، اعضای قابل پیوند دارند؛ ولی متاسفانه نهایتا ۱۰۰۰ خانواده یعنی یک سوم راضی به اهدای عضو میشوند و دو سوم خانوادهها با عدم رضایت خود، موجب خاکسپاری بیش از ۷هزار عضو قابل پیوند در سال میشوند. این در حالی است که بالغ بر ۲۵هزار بیمار نیازمند پیوند در لیستهای انتظار اعضای مختلف وجود دارند که متاسفانه روزانه ۷ تا ۱۰ نفر از آنان یعنی هر دو تا سه ساعت یک نفر، به دلیل نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست می دهند.
نظر دهید