• 1401/04/29 - 10:04
  • تعداد بازدید خبر : 345
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
سوالات مربوط به دز چهارم واکسن

همه انواع واکسن های موجود در مراکز واکسیناسیون قابلیت استفاده بعنوان نوبت یادآور را دارند

1- آیا .در تزریق دوز چهارم واکسن ، باید از واکسن خاصی استفاده شود ؟

همه انواع واکسن های موجود در مراکز واکسیناسیون قابلیت استفاده بعنوان نوبت یادآور را دارند. لذا به همه افرادیکه بیش از 6 ماه از نوبت قبلی شان گذشته است توصیه می شود یک نوبت واکسن دریافت کنند. دریافت یک نوبت یادآور از هر نوع واکسن، مهمتر از دریافت نوع خاصی از واکسن است.

2نوع واکسن دوزهای قبلی با دوره چهارم ارتباط دارد یعنی چه واکسنی زدیم الان باید چه واکسنی بزنیم ؟

حسب پاسخ سوال بالا ذکر شد که مهم دریافت یک نوبت یادآور  مهمتر از چه نوع واکسنی، است.

3.اگر کسی تاکنون واکسن نزده می تواند دوز چهارم را بزند یا صرفا برای افرادی است که دوز اول دوم و سوم را زده اند ؟

کسی که تاکنون واکسن کووید-19 نزده است بیشترین خطر ابتلا را دارد لذا این فرد باید در اسرع وقت مراجعه و واکسن نوبت اول را دریافت و سپس یک ماه بعد نوبت دوم را دریافت نماید..

4.چقدر واکسن های ایرانی قابل اعتماد از نظر کیفیت و اثر گذاری هستند ؟

همه واکسن های تولید داخل مراحل مطالعات بالینی را منطبق با استانداردهای بین المللی و داخلی طی کرده اند و نتایج بسیار مناسبی در مقایسه با واکسن های وارداتی داشته اند. علاوه بر این مقایسه وضعیت ابتلا در کشور خودمان و کشورهای اروپایی نشاندهنده یکسان بودن نتیجه واکسیناسیون در کاهش موارد بستری و مرگ ناشی از بیماری است در حالیکه واکسن های متفاوتی استفاده شده اند.

5برخی می گویند صرفا باید واکسن کرونا که ماهیت پروتئینی دارد بزنیم بقیه اثر ندارند این درست است ؟

همه انواع واکسن های موجود در مراکز واکسیناسیون قابلیت استفاده بعنوان نوبت یادآور را دارند. لذا به همه افرادیکه بیش از 6 ماه از نوبت قبلی شان گذشته است توصیه می شود یک نوبت واکسن دریافت کنند. دریافت یک نوبت یادآور از هر نوع واکسن، مهمتر از دریافت نوع خاصی از واکسن است.

6.ایا با زدن واکسن در برابر کرونا مصون می شویم و دیگر کرونا نمی گیریم ؟

مهمترین فایده و دلیل واکسن کووید-19 این است که به فرم شدید بیماری که منجر به بستری و یا عوارض شدید و مرگ ناشی از آن می شود جلوگیری نماید لذا امکان ابتلا به بیماری همچنان وجود دارد حتی امکان ابتلا به فرم شدید بیماری نیز وجود خواهد داشت ولی احتمال این واقعه در افراد کامل واکسن زده بسیار کمتر از افراد واکسن نزده است.

7.احتمال اثرات جانبی ناشی از زدن و اکسن روی بدن چه میزان است ؟

در کشورهای مختلف دنیا بیش از 3 میلیارد واکسن کووید-19 تزریق شده و در کشور خودمان نیز بیش از 150 میلیون تزریق واکسن کرونا داشته ایم. خوشبختانه عوارض جانبی واکسن ها عموما خفیف و قابل تحمل بوده اند. مهمترین عوارض جانبی درد محل تزریق و بی حالی و ضعف یا خستگی هستند که در طی 2 یا 3 روز بر طرف می شوند که در مقابل درد و رنج ناشی از بیماری کووید-19 و عوارض شدید آن کاملا قابل قبول است.

8.تفاوت واکسن استرازینکا با واکسن های  ایرانی درچیست ؟

واکسن های کووید-19 با تکنولوژی های مختلف تولید شده اند در تولید واکسن آسترازنکا از ویروس آدنوویروس شامپانزه (که در انسان بیماریزایی ندارد) بعنوان حامل برای انتقال جزء آنتی ژنی ویروس کووید-19 استفاده شده است و اصطلاحا بر مینای وکتور ساخته شده. واکسن های دیگر با تکنولوژی های مختلف مانند تکثیر ویروس و سپس غیرفعال سازی آن( واکسن ویروس غیرفعالی شده)، استفاده از بخشی از ژنوم ویروس کووید-19 بعنوان آنتی ژن  و تکثیر در خطوط سلولی (واکسن پروتئین نوترکیب) و یا بخشی از زنجیره ژنومی ویروس (RNA) و تولید واکسن (واکسن های زنتیکی) انجام شده است.

https://vaccine.gums.ac.ir/Zocv

 

  • گروه خبری : رویدادها
  • کد خبر : 90734
کلمات کلیدی
مدیر سایت : فرشته جنگجو
خبرنگار

مدیر سایت : فرشته جنگجو

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1401/04/29 10:04