• 1395/02/09 - 09:39
  • تعداد بازدید خبر : 53
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه

نهم اردیبهشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای


بهداشت حرفه‌ای یا سلامت شغلی یا سلامت کار شاخه‌ای است از علم بهداشت و عبارتست از شناسائی، ارزیابی و کنترل عوامل زیان آور موجود در محیط کار به همراه مراقبتهای بهداشتی درمانی به منظور سالمسازی محیط کار و حفظ سلامت نیروی کار


 
هدف کلی بهداشت حرفه‌ای نگهداری و بهبود حداکثر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی کارکنان مشاغل مختلف از طریق پیشگیری از خطرات تهدید کننده سلامت کارگران، مطالعه شرایط نامناسب محیط کار و اثرات سوء آن بر تندرستی آنان می‌باشد. کارشناسان بهداشت حرفه‌ای که در این زمینه فعالیت دارند، با شناختی که ازمحیط کار، فرآیندهای کاری، خطرات وعوامل زیان‌آور محیط کار، ونیزتاثیراتی که این عوامل بر سلامت شاغلین می‌گذارند، از طریق بررسی، ارزیابی، اندازه گیری وکنترل عوامل زیان آورمحیط کار، درصدد سالم سازی و بهسازی محیط کاربرمی آیند. بنابراین از این طریق باعث کنترل بیماری‌ها، عوارض و آسیب‌های شغلی و در نهایت تامین سلامت شاغلین می‌گردند.

برنامه‌ها و فعالیت‌های بهداشت حرفه‌ای
به منظور دست یابی به هدف فوق در بهداشت حرفه‌ای برنامه‌هایی درنظر گرفته شده است که به طورخلاصه عبارتنداز:
معاینات پزشکی گوناگون برای کلیه کارکنان
برنامه‌های مربوط به حفاظت فنی و ایمنی کارگران
برنامه‌های مربوط به بهداشت محیط کار شامل شناخت و ارزیابی عوامل زیان آورمحیط کار و ارائهٔ طرح‌های کنترلی و بهسازی محیط کار
ایجاد امکانات درمانی و اورژانس طب کار
برنامه‌های مربوط به آموزش برای بهداشت
برنامه‌های مربوط به تغذیه کارگران
برنامه‌های مربوط به نوتوانی و توانبخشی حرفه‌ای 

 کارشناس بهداشت حرفه ای مرکز دانشگاهی رازی


  • گروه خبری : بیمارستان رازی
  • کد خبر : 16569
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1395/02/09 09:39